Oppbevaring av mat.


Dette er bare et enkelt eksempel.


Rødbeter i glass.

Røde rødbeter er en ideell grønnsak for konservering.

Røde rødbeter kan brukes i salater så vel som i desserter, de kan spises som grønnsaker til et måltid og er absolutt egnet for å lage en deilig suppe.

Rødbeter inneholder en del nitrat, som utvider/for større våre blodårene.

Innholdet av rødbeter regulerer blodtrykket mye bedre.

Og kan forebygger flere typer kreft.

Men også eventuelle hjerneslag, hjerteinfarkt mm.

Hvordan kan du oppbevare rødbeter best?

Slik gjør du det.


Husk og ha steriliserte syltetøyglass klar før du starter dette...

1) Vask rødbetene godt.
Kok rødbetene (i skallet) i 20 til 30 minutter i en stor kjele med vann.
Avhengig av rødbetetype (sommer- eller vinterbete), 30 minutter for sommerrødbet til 1,5 til 2 timer for vinterbeten.
Rødbete er ferdig når du enkelt kan stikke hull i dem med en gaffel eller spiss kniv.
Etter steking, gi rødbeter en kaldt vann sjokk i 2 til 3 minuter.

2) Fjern skallet under rennende vann, det fungerer enkelt og det rødfarger ikke hendene dine så mye.
La rødbetene avkjøle i ca 2 timer.

3) Fyll en kjelen med vann og kok opp.

I mellomtiden kan du skjær rødbetene i terninger eller skive og legg dem i steriliserte syltetøyglass.
Hold deg 2 cm under kanten av glasset når du fyller.

"Som variasjon, kan du legge inn et lag med rødbeter, så et lag med rå løk, og et lag røbeter igjen."

Hell det kokte vannet over terningene eller skive og lukk glassene med konserveringsringen (gummiringen).

4) Fyll en annen kjelen med vann og kok opp.

Kjellen må være høyt og stor nok at du kan sette inn din syltetøyglass. (trykkoker funker bra til dette).

5) Plasser syltetøyglassene i kjelen og kok ved 100 grader i 1 time.
Fjern syltetøyglassene fra kjelen og la dem avkjøle.

Etter 5 til 10 minutter snu syltetøyglassene på hoved og sla det stå til denne er helt avkjølet.
Når de har avkjølt helt, sett disse helt på en mørk og kjølig sted.

geoengineering norway